Пари Сен Жермен потвърди раздялата с Маурисио Почетино, който веднага бе наследен от Кристоф Галтие. ПСЖ изгони аржентинеца година преди договорът му да изтече, за което трябваше да му платят обезщетение в размер на десет милиона евро.

Първоначално имаше слухове, че изгонването на Почетино ще струва 25 млн. евро на парижани, но в крайна сметка двете страни са се споразумели за доста по-ниска сума.

Разбира се, плащането на компенсация на изгонен треньор не е изключение, включително и по нашите ширини, но десетте милиона, които Почетино ще получи, дори не влизат в челната десетка на най-големите треньорски обезщетения.

Интересното е, че Почетино присъства още веднъж в тази своеобразна класация - под №7, след като през 2019-а Тотнъм му плати 14,6 млн. евро, за да го уволни след повече от пет години в Северен Лондон.

Лидер с най-солидно треньорско обезщетение е Антонио Конте, който получи над 30 млн. евро, когато бе уволнен от Челси през 2018-а. Второто и третото място се заемат от Жозе Моуриньо: (23 млн. евро от Манчестър Юнайтед, 2019 г. и 21 млн. евро от Челси, 2007 г.).

Името на португалеца фигурира още веднъж в Топ 10 - когато бе изгонен от Челси за втори път, през 2015-а. "Сините" пък са платили шест от десетте най-големи треньорски обезщетения, като трябваше да го правят още при изгонването на Луис Фелипе Сколари, Андре Вияш-Боаш и Роберто Ди Матео.

В челната десетка намират място още Лоран Блан - при изгонването си от ПСЖ и Фабио Капело, след уволнението си от националния отбор на Русия, пише webcafe.bg.