Палмейрас се класира на полуфинал в турнира Копа Либертадорес, след като у дома елиминира Атлетико Минейро след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши при резултат 0:0.

Първата среща приключи при 2:2, но и в Южна Америка вече не важи правилото за голове на чужд терен и това наложи изпълнението на наказателни удари, съобщава БТА.

Общо три червени картона показа съдията от Колумбия Вилмар Ролдан, като от 29-ата минута Палмейрас остана с човек по-малко. Първи напусна терена полузащитникът Данило, отстранен заради особено грубо нарушение. Но в 82-ата минута домакините останаха девет, след като от терена излезе заради нов червен картон и Густаво Скрапа. Атлетико Минейро също приключи в намален състав заради двата жълти картона на Едуардо Скрапа в 96-ата минута.

При наказателните удари обаче домакините бяха по-точни и спечелиха с 6:5. Двата отбора бяха безпогрешни от първите пет изпълнения. За гостите от Атлетико Минейро Рубенс Антонио Диас не успя да вкара при шестото изпълнение, а веднага след него бившият футболист на Локомотив (Москва) Мурильо Серкейра не сбърка и прати своите на полуфинал.

По този начин тимът увеличи една своя забележителна серия, тъй като не е губил от 19-и май 2021-а година. Последният отбор, който е нанесъл поражение на бразилския гранд е скровния Дефенса и Хустисия (Аржентина) – 4:3 в груповата фаза.

Участието на Палмейрас на полуфинал логично е трето подред, тъй като защитава клубната титла на континента в последните две години.

Съперникът им на полуфинала ще стане ясен от мача Естудиантес (Аржентина) – Атлетико Паранаензе, който ще се играе тази нощ. В първата среща тези два отбора завършиха 0:0. Другата полуфинална среща противопоставя Велес Сарсфилд (Аржентина) и Фламенго (Бразилия).