Легендата на швейцарския футбол Кубилай Тюркилмаз отправи сериозна критика към представянето на Базел от началото на сезона.

Според бившия нападател на Болоня и Галатасарай нито един от играчите на треньора Алекс Фрай не може да уцели вратата на противника. Думите му дойдоха в навечерието на двубоя от Лигата на конференциите срещу ЦСКА.

"Много банално ми изглеждаха думите на треньора Алекс Фрай. Отборът му не можел да вкарва. За съжаление треньорат Фрай няма онзи Фрай, който блестеше като нападател в състава си. Няма нито един играч, който да улучи вратата, липсва изявен голмайстор, човекът, който да завършва атаките. На секундата трябва да бъде привлечена деветка".

"Играта на Базел като цяло ми харесва, но липсва ефективността в атака, особено в завършващата фаза. Няма и ръководител на защитния вал", заяви Тюркилмаз след загубата на Базел от Лугано (0:2). Швейцарският гранд е предпоследен във временното класиране със само 3 точки от изиграни 4 мача.

Между двата двубоя с ЦСКА червено-сините имат наглед лесна задача. Те гостуват на аматьорския Алшвил в 1/32-финал за Купата на Швейцария в неделя от 17:00 часа. "Червените" от своя страна ще имат седмица за подготовка, след като отложиха визитата си на Локомотив (Пловдив) от седмия кръг на efbet Лига.