Бразилия и Аржентина са основни фаворити за спечелване на световната титла, но очаква силна конкуренция от водещите европейски отбори. Мондиалът през тази година в Катар ще се състои в нетрадиционното време през ноември и декември, което също ще окаже своето влияние.

Това каза легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков.

Той на посещението си в Пазарджик във връзка с прояви в града за Седмицата на мира.

Много са отборите, които са фаворити за Световното първенство. Естествено, Бразилия и Аржентина са двата отбора, които играят най-добър футбол, но от Европа не изключвам Испания, Германия, Франция, Белгия, Дания. Ще бъде голяма битка. За първи път ще се играе Мондиал по това време на годината, което е ново за футболисти и треньори, защото сега вървят националните първенства, те ще трябва да се спрат, подготовката и нагласата е съвсем друга. Но това е съдбата на футболиста - трябва да бъде подготвен и готов да изиграе седем мача и да вдигне купата на световен шампион", заяви Стоичков.

Преди дни легендата на българския футбол се видя с голямата звезда на Аржентина Лионел Меси и взе интервю от него.

"Много неща си говорихме. Готви се по най-добрия начин. Мисълта му е също тази година да направи силен сезон с ПСЖ - щастлив и по-спокоен и по-концентриран от миналата година . Все пак да смениш Барселона след толкова години, да отидеш в друга държава, с друг език и друга култура не е лесно", каза Стоичков