Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи заяви, че нападателят Лионел Меси иска да остане в клуба.

"Той е много щастлив, можете да го видите в играта му за националния отбор на Аржентина. Когато един играч е недоволен, това си личи в срещите на националния отбор. Меси беше страхотен за нас до момента през този сезон, като отбеляза много голове и направи много асистенции. Това важи както за националния отбор, така и за клуба. Така че се разбрахме след Мондиал 2022 да седнем на масата за преговори и да обсъдим всичко. И двете страни са доволни по всички показатели", заяви босът на ПСЖ, цитиран от Sky Sports  и „Webcafe“.

Наскоро се появи информацията, че ПСЖ ще предложи нов договор на Меси след Световното първенство, който ще бъде за две години при същите финансови условия, което със сигурност ще е много изкушаващо за 35-годишната суперзвезда.

Аржентинският футболист се премести на "Парк де пренс" през лятото на миналата година след над две десетилетия в Барселона на всички нива.

Настоящият контракт на Лео изтича в края на юни 2023 г. През този сезон Меси има 19 мача във всички турнири, в които е отбелязал 12 гола и е направил 14 асистенции.