Испанската прокуратура се противопоставя на обжалването на защитата на Дани Алвеш той да бъде освободен под гаранция, докато продължава разследването срещу футболиста по обвинения в сексуално посегателство, съобщава АП.

Адвокатите на Алвеш подадоха жалбата миналата седмица, като казаха, че бразилецът се е съгласил да предаде паспорта си и да носи проследяващо устройство, ако бъде освободен. Алвеш също ще докладва на съда и на властите толкова често, колкото е необходимо, включително всеки ден, и няма да се приближава на по-малко от 500 метра от обвинителя, от нейния дом или работно място.

Прокурорите казаха в понеделник, че има опасност Алвеш да се укрие, ако бъде освободен.

Бразилецът беше задържан през януари, след като беше обвинен в сексуално насилие над жена в нощен клуб на 30 декември. Той отрече да е извършил престъпление.

Съдията нареди Алвеш да влезе в предварителен арест в затвор край каталунската столица без право на гаранция, след като анализира първоначалното разследване от властите и изслуша показанията на играча, на предполагаемата жертва и на свидетели.

39-годишният бразилец е най-титулуваният футболист с 42 трофея, включително три Шампионски лиги с Барселона и две Копа Америка с Бразилия. Той игра на третото си Световно първенство миналата година в Катар.