Вицепрезидентът на Интер Хавиер Санети потвърди, че е опитал да привлече Лионел Меси, която аржентинецът напусна Барселона, но италианският клуб не е бил в състояние да се конкурира икономически с Пари Сен Жермен или клубовете от Висшата лига.

Меси се раздели с Барселона в края на договора си с каталунците през лятото на 2021 година и премина във френския Пари Сен Жермен.

„Бях много изненадан, когато Меси напусна Барселона. Реалистично погледнато, не можем да се състезаваме с ПСЖ или английските отбори, но заради доброто си разбирателство говорихме, когато имахме шанс“, разказа Санети пред DAZN.

По повод представянето на Интер в Серия А, Хавиер Санети заяви, че тимът е можем да направи повече, пропуснал е да спечели повече точки, но това е част от пътя, по който отборът върви. Грандът от Милано заема втора позиция във временното класиране и изостава с 13 точки от лидера Наполи.

„Грешките са нормални при такава натоварена програма, но винаги съм искал отборът да налага свой стил и да създава неприятности за съперниците“, добави 49-годишният Санети.

Попита за удължаването на договора на Милан Шкриняр, той обясни, че клубът е предложил на футболиста нов договор във финансовите рамки, които може да си позволи, но той е взел различно решение. „Сега просто трябва да го поставим при най-добрите условия, за да даде той най-доброто от себе си за нас до края на сезона“, коментира бившият аржентински национал.