Кристиано Роналдо наниза още два гола за Португалия, а тимът му постигна втора очаквана победа в група J на европейските квалификации, след като се справи лесно с Люксембург и го срази с 6:0 като гост. Преди 3 дни иберийците победиха и Лихтенщайн и вече имат 6 точки. 

Гостите решиха всичко още до почивката. В 9-ата минута Мендеш свали с глава към Роналдо, който вкара на празна врата. Последваха два гола с глава на Жоао Феликс и Бернардо Силва в 15-ата и 18-ата минута, а в 31-ата Бруно Фернандеш изведе Роналдо, който спокойно вкара отново с удар с левия крак и вече има 122 попадения в 198 срещи. 

След почивката гостите запазиха предимството си и в 77-ата минута току що влезлият Отавио се разписа с глава за 5:0. В 85-ата пък Рафаел Леао пропусна дузпа, след като не изпълни по най-добрия начин и вратарят Морис изби. Все пак в 88-ата минута той се реваншира, когато реализира след отличен пробив и удар по земя. 

Интересно е, че домакините от Люксембург бяха в серия от 6 поредни мача без загуба, макар че 5 от тях завършиха наравно и бяха срещу съперници с по-ниска класа. Срещу Португалия обаче тя приключи, като те остават с точка в актива си. 

В следващите си двама мача през юни изпитанието за Роналдо и компания ще бъде доста по-сериозно – домакинство на Босна и Херцеговина и гостуване в Исландия. 

Люксембург – Португалия    0:6

0:1    Роналдо 9
0:2    Феликс 15
0:3    Б. Силва 18
0:4    Роналдо 31
0:5    Отавио 77
0:6    Леао 88

Съставът на Португалия: Руи Патрисио, А. Силва, Диаш, Перейра, Дало, Палиня (87 Жота), Фернандеш (75 Леао), Мендеш, Б. Силва (64 Невеш), Феликс (75 Отавио), Роналдо (65 Рамос)