Испанската полиция е влязла в сблъсък с футболните национали на Перу в хотела, където е отседнал отбора в Мадрид след като фенове се събраха поздравят състава, твърдят футболистите във видео, разпространено в социалните мрежи.

Перуанците са в Испания за приятелски срещи, като в първата загубиха с 0:2 от Германия, докато втората срещу Мароко предстои довечера. Конфликтът избухнал, когато хиляди фенове се насочили към хотела на отбора след последната тренировка на играчите.

„Искахме да поздравим хората, а полицаите започнаха да ни удрят“, заяви вратарят Педро Галесе пред Peruvian TV.

На различни видеа се вижда как полузащитникът Йошимар Йотун спори с полицай, който го бута. Други футболисти и служители на реда после се включват в спора. Полицаи са изблъскали и нападателя Алекс Валера докато той вдига знаме.

Агенция „Ройтерс“ към момента не е успяла да потвърди кадрите, а от Мадридската общинска полиция и от Перуанската футболна федерация все още няма официално изявление. Според перуански медии, ситуацията е продължила няколко минути преди да бъде овладяна.

Служител в хотела, в който е настанен националният тим на Мароко в Мадрид, пък е бил арестуван за расистки обиди към играчи от отбора, потвърдиха властите пред испанската агенция EFE, цитирана от АП.

Той е обвинен, че е отправял обиди към мароканските футболисти в социалните мрежи. За случая е съобщил друг служител на хотела, който е видял публикациите. Някои от тях включват снимки на марокански национали заедно с обидите.