Сезонът навлиза в кулминацията си и сега не е правилният момент за разговори за потенциалното завръщане на Лионел Меси в Барселона, категоричен е старши треньорът на каталунския гранд Шави Ернандес, цитиран от агенция ДПА.

Барселона вече спечели Суперкупата на Испания, но има шанс и за требъл. Каталунците са с 12 точки пред Реал Мадрид в първенството и имат преднина от един гол преди реванша за Купата на Краля срещу столичния съперник.

Меси пък е в последните месеци от договора си с Пари Сен Жермен и медиите в Испания очакват аржентинецът да облече отново фланелката на Барса през лятото. За Шави обаче трансферите ще започнат едва след края на сезона.

"Сега не е времето да говорим за завръщане на Меси. Поддържам връзка с него, тъй като сме добри приятели, но това просто не е моментът", заяви старши треньорът на Барса преди мача от Ла Лига срещу Елче.

"Надявам се отново да го видим тук и ако това стане, аз ще бъда най-щастлив от всички. Той е най-добрият футболист в историята, но сега наистина не е времето да говорим за трансфер. В следващия месец ни чакат битки за още два трофея и е време да се концентрираме върху това.

"Този трансфер така или иначе не зависи от мен, а от Лео. Той е постигнал всичко във футбола и е спечелил всичко. Всичко зависи от това къде се чувства щастлив. Съдбата ще си свърши работата.

"С директорите все още не сме говорили за оформянето на състава за догодина. На крачка сме от трофеи и няма смисъл да ми говорите (журналистите) за трансфери. Понякога не ви разбирам. Цяла година говорим за титли, а сега, когато сме близо до тях, сменяме темата на трансфери. Хайде да се фокусираме върху Елче".