Благодарение на новобранеца Тайлър Хироу Маями Хийт докосва финала в НБА след нова победа над Бостън. 

Тази нощ младокът избухна с 37 точки, като реализира 14 от 21 стрелби от игра, за да изведе Горещите до триумф със 112:109 и преднина от 3-1 успеха в серията. 

Хироу реализира 5 тройки от 10 опита, за да се превърне във втория най-резултатен 20-годишен играч в историята на плейофите в един мач. Пред него е само Меджик Джонсън, който в мач №6 от финалите през 1980-а година, бележи 42 точки срещу Филаделфия. 

„Аз съм уверен в своите възможности и това няма да се промени. Чувствах се страхотно по време на мача, но ни остава още работа за вършене” заяви Хироу, който наниза 17 точки в последната четвърт и счупи клубния рекорд по точки в плейофен двубой, като надмина Дуейн Уейд, който през 2004 реализира 27. 

Джими Бътлър добави 24, Горан Драгич се отчете с 22, а Бам Адебайо помогна с 20 точки и 12 борби за успеха на Маями. Горещите загубиха аванс от 12 точки в третата част, но след като Бостън поведе с 85:84, направи серия от 14:5, при която Хироу вкара 8 точки и отново се откъснаха. В края разликата падна до 2, но Келтите така и не стигнаха до изстрел за изравняване.   

„Кошът изглеждаше като океан за него” обобщи случилото се треньорът на Бостън Бранд Стивънс. Джейсън Тейтъм реализира 28 точки за Детелините, всичките през второто полувреме, но Селтикс са в много трудна позиция.