Коледната програма в НБА обещава серия интересни мачове, като може би най-любопитният е този между шампиона ЛА Лейкърс и Далас или ЛеБрон Джеймс срещу Лука Дончич. 

Новата кампания трябва да стартира на 22 декември и само 3 дни по-късно предстоят 5 крайно любопитни срещи. 

Първата от тях ще бъде между финалиста от последната кампания Маями и Ню Орлийнс, воден от Зайън Уилямсън, като тя ще стартира в 19:00 часа българско време.  

От 21:30 следва Милуоки срещу Голдън Стейт, в който Стеф Къри ще изиграе първия си мач от почти година, като Уориърс отново ще бъдат без Клей Томпсън, получил сериозна травма наскоро. 

В полунощ ще започне двубоя между Бостън и Бруклин, в който Кайри Ървинг и Кевин Дюрант, заедно с новия треньор на Нетс Стив Неш трябва да демонстрират, че са сериозни претенденти за титлата. 

Голямото шоу обаче е от 3:00 часа след полунощ, когато с доста нови играчи Езерняците ще приемат Маверикс, но акцента отново ще бъде върху Джеймс и Дончич. 

Програмата ще завърши с мача между Денвър и ЛА Клипърс от 5:30 сутринта, който ще бъде повторение на сблъсъка между двата тима от 2-ия кръг на елиминациите през последния сезон, в който Нъгетс наваксаха пасив от 1-3 и елиминираха опонента.