Коби Брайънт вече е част от Залата на Славата на баскетбола, след като Клас 2020-а официално получи голямата чест. 

Гардът, който загина при катастрофа с хеликоптер заедно с дъщеря си Джиана и още 7 души през януари 2020-а, бе представен от Майкъл Джордън, но съпругата му Ванеса говори от негово име. 

Тя показа сериозна сила и запази спокойствие, въпреки че в края на словото емоциите и очевидно бяха много силни. 

„Избягвах да хваля си съпруга си публично, защото той получаваше много хвалби от хората и някой трябваше да го връща в реалността. Сега обаче съм сигурна, че той се смее на Небето, защото трябва да направя именно това. Ето, че той продължава да печели. Благодаря ти за съпруга и бащата, който бе. За здравата работа, за неуморните усилия и за това, че любовта към семейството винаги бе на първо място за теб. Гордея се с теб и винаги ще те обичам” заяви Ванеса. 

Иначе заедно с Коби в Залата на Славата влязоха още легендите Тим Дънкан и Кевин Гарнет, треньорите Руди Томджанович, Еди Сътън, Ким Мълки и Барбара Стивънс, както и бившата звезда от женската НБА Тамика Кечингс и бившия генерален секретар на ФИБА Патрик Бауман. 

Бившият тим на Коби – ЛА Лейкърс запази шансове да избегне плейн-ин турнира след победа над Индиана със 122:115. ЛеБрон Джеймс се завърна, след като пропусна предишните 6 мача и вкара 24 точки за успеха. 

„Нека да видим как ще се подредят отборите, но ние сме готови за всеки” каза Краля. Езерняците трябва да спечелят задължително последния си мач срещу Ню Орлийнс и да се надяват, че Денвър ще победи Портланд. В противен случай ще играят срещу Мемфис или Голдън Стейт за влизане в елиминациите. 

Останалите резултати: Бруклин – Чикаго 105:91 (първи мач за голямото трио на Нетс за първи път от 3 месеца), Ню Йорк – Шарлът 118:109 (прод), Минесота – Бостън 108:124, Сан Антонио – Финикс 103:140, Милуоки – Маями 122:108.