Александър Везенков избухна с 12 точки в решаващата трета четвърт за победата на Олимпиакос над Жалгирис с 83:68 в 4-ия кръг на Евролигата. 

Българинът започна лошо мача и до почивката пропусна и двете си стрелби, като остана едва 6 минути на паркета, но след нея се развихри, а тимът му навакса 14 точки пасив в средата на втората част, за да спечели. 

Гръцкият тим стопи изоставането си до 3 точки още на почивката, а след това окончателно взе контрола след 27:10 в третата четвърт, за да подобри баланса си до 3-1 през сезона. Жалгирис остава без победа (0-4). 

Везенков приключи с тези 12 точки за едва 15 минути игра, след като бе изморен от епичната битка с Барселона в сряда. Той успя само в 3 от 8 стрелби от игра, но вкара и четирите си опита от линията, като добави 6 борби, а и 4 пъти бе фаулиран и пак достигна отличен коефициент на полезност от 15. 

Костас Слукас водеше гръцкия тим със 17 точки, а Янулис Ларендзакис добави 13. Олимпиакос е в челото на класирането, като има еднакъв баланс с Асвел, ЦСКА Москва, Реал Мадрид и Зенит. Барселона и Олимпия Милано са с по с 4-0, а шампионът Анадолу е без победа, след като загуби и гостуването си в Столицата на Модата със 71:75.