Още преди да е изминал и час, след като стана възможно да се преговаря със свободни агенти и да се подписват нови договори, в НБА набързо раздадоха около 1,1 милиарда долара. 

Никола Йокич се превърна в най-скъпо платеният баскетболист в света, след като се договори с Денвър за удължаване на контракта си за 5 години срещу 270 милиона. Сърбинът бе МВП през последните 2 сезона и сега си осигури над 300 милиона от заплата само за следващите 6 кампания, тъй като новият контракт влиза в сила от следващия сезон. 

В Денвър се надяват, че заедно с Йокич и възстановените Джамал Мъри и Майкъл Портър, ще отправят сериозен поглед към титлата в Лигата. 

В същото време обаче, Финикс даде 224 милиона за 4 години на Девин Букър, а същата сума ще получи и Карл-Антъни Таунс в Минесота. Брадли Бийл ще остане в Уошингтън срещу 251 милиона, а Джа Морент ще преподпише с Мемфис срещу 193 милиона. 

Сериозен договор ще получи Джейлън Брънсън, който както се очакваше ще напусне Далас в посока Ню Йорк Никс срещу 104 милиона, докато Анфърни Саймънс ще прибере 100 милиона в Портланд. 

Сред по-малките сделки се очаква Пи Джей Тъкър да заиграе във Филаделфия – 33 милиона за 3 години, Джавел Макгий ще облече екипа на Далас също за 3 сезона срещу 20 милиона, Боби Портис ще остане в Милуоки за 49 милиона за 4 сезона, а Малик Монк напуска ЛА Лейкърс, за да играе в Сакраменто – 19 милиона за 2 години.