Александър Везенков се отчете с дабъл-дабъл, а Олимпиакос срази Фенербахче насред Истанбул с 93:73 в 22-ия кръг на Евролигата. 

Българинът завърши с 12 точки, 12 борби и КПД от 16, а отборът му поведе още от началото, за да постигне впечатляваща победа.

Макар и да играха без контузения Костас Слукас, гостите тотално доминираха, за да подобрят актива си до 15 победи и 7 загуби, с който ще останат начело в подреждането. Фенербахче се влоши до 13-9, губейки за 7-и път в последните си 10 мача в турнира. 

Гръцкият тим показа убийствена стрелба отдалеч през първото полувреме, като наниза 9 тройки от първите си 12 стрелби отдалеч, а освен това нападението на домакините просто бе трагично. 

Олимпиакос откри двубоя със серия от 8:0 и на практика не погледна назад. 24:10 бе резултатът в полза на гостите след първата четвърт и 51:30 на полувремето. 

Домакините се изнервиха и от някои спорни съдийски отсъждания, като изгубиха един от водещите си играчи – Скоти Уилбекин, изгонен с две технически нарушения още във втората част. 

След почивката ситуацията на паркета не се промени, като разликата продължи да се вдига и единствено Марко Гудурич се опитваше да прави нещо за домакините. 

Чак в последната част се получи известно събуждане при Фенерите, които се доближиха до 66:79, но Томас Уолкъп вкара тройка и гостите отново вдигнаха разликата. Победителите вкараха 17 тройки от 29 стрелби или 58% от опитите си, макар че Везенков нямаше много добър ден в стрелбата и бе едва 5 от 14.