Александър Везенков вкара 18 от своите 23 точки през второто полувреме, за да поведе Олимпиакос към победа над шампиона Анадолу Ефес със 76:70 в 23-ия кръг на Евролигата. 

Така гръцкият тим подобри баланса си до 16-7, като взе поне минимален реванш срещу турския тим за драматичната си загуба във Файнъл Фор миналата година и за поражението в Истанбул по-рано през кампанията. 

Домакините се откъснаха още в първата четвърт, в  която заложиха на здрава защита, която обърка нападението на Анадолу. След 22:13 след първия период разликата се запази във втория, като на полувремето предимството за гръцкия тим бе 41:31. 

В третата част Везенков избухна с 11 точки, от които 3 тройки и разликата се вдигда до 59:43, но за последните 3 минути на часта гостите вкараха последните 9 точки и се доближиха до 59:52. 

Разликата падна до 4 точки в последната четвърт, но домакините успяха да останат спокойни и да хвърлят огромни усилия в защита, като откраднаха на няколко пъти топката, а Везенков вкара тройка с крачка настрани и направи предимството 70:61 в средата на периода. 

След това домакините запазиха контрола, като Везенков вкара още два важни коша и тимът му удържа успеха. Българинът реализира 9 от 16 стрелби от игра, като бе 4 от 8 отдалеч. Той добави 3 борби и 3 асистенции при коефициент на полезност от 21. 

Костас Слукас отново отсъстваше за домакините, но те намериха неочакван герой в лицето на Михалис Лундзис, завършил с 13 точки, 7 борби, 2 откраднати топки и КПД от 18. Гостите от Турция разочароваха, като реализираха само 5 тройки от 21 опита и са с баланс 11-12, като остават извън Топ 8.