В Маями остават уверени, че могат да спечелят отново в Денвър и да върнат финалната серия в НБА отново във Флорида. 

Горещите загубиха и двете си домакинства, тази нощ с 95:108, за да изостанат с 1-3 победи срещу Нъгетс и да бъдат притиснати много сериозно. 

Въпреки това треньорът Ерик Сполстра и играчите вярват, че нищо не е загубено, след като в тези плейофи не веднъж и два пъти опровергаха тези, които ги отписват. 

„В крайна сметка разочарованието е голямо, но ние просто правим нещата по трудния начин. Разполагаме със страшно борбен отбор и сега трябва да сме концентрирани само върху това как да върнем серията у дома. Ако го направим всичко може да се обърне много бързо“ заяви Сполстра. 

„Очаква ни страшно тежък мач в Денвър, атмосферата ще бъде изумителна, но момчетата чакат именно тези моменти. Знаем, че ще бъдем отново отписване, но при този отбор просто така се случват нещата“ добави той. 

„Ние просто нямаме никакво съмнение, че можем да се справим. В този тим няма хора, които биха се предали. В крайна сметка нямаме и голям избор, така че просто знаем, че трябва да направим нещо. Всеки вярва в хората около себе си. Вече преодоляхме някои сериозни трудности, но сега предстои най-трудното, така че трябва да излезем и да се опитаме да спечелим 3 поредни мача“ отчете Джими Бътлър.