Шампионката на Ю Ес Оупън Наоми Осака няма да участва на предстоящия Ролан Гарос заради травма на адуктора, съобщи самата тя. 22-годишната японка бе с превързано бедро на финала с Виктория Азаренка в Ню Йорк миналата седмица по пътя към втора титла на Флъшинг Медоус и общо трета в кариерата на Голям шлем.

„За съжаление, няма да мога да участвам на Ролан Гарос тази година. Адукторът ми все още е натъртен, така че няма да имам време да се подготвя за клея – тези два турнира са твърде близо един до друг този път. Пожелавам всичко най-добро на организаторите и играчите“, сподели тя.

Осака влезе в Ю Ес Оупън с въпросната превръзка, след като пострада в полуфиналния си мач на Western & Southern Open срещу Елизе Мертенс. Тя не излезе на корта за финала срещу Азаренка, но по време на Флъшинг Медоус успя да се пребори с болката, за да стигне до титлата в повторение на финала с беларускинята, правейки обрат за 1-6, 6-3, 6-3.

По-рано от надпреварата в Париж се оттегли и шампионката от миналата година и световна номер 1 Ашли Барти. Организаторите на Ролан Гарос обявиха, че намаляват дневния брой зрители, които се допускат на трибуните във френската столица от 11 500 на 5000. Откритото първенство на Франция стартира на 27 септември. /БГНЕС