Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Рим за втори път в своята кариера. Българинът постигна труден, но заслужен обрат в равностоен двубой срещу 19-годишния Яник Синер. Повече от два часа след началото на мача топ тенисистът ни надделя с 4-6, 6-4, 6-4.

Ключово за победата на първата ни ракета бе връщането на ранния пробив във втория сет и двата спасени брейкбола в петия гейм на същата част, отбелязва tenniskafe.com. 

Притиснат до стената, Димитров показа агресивна игра и качество, за да поеме контрол над събитията и макар да пропусна да затвори мача при 5-3 на свое подаване в третия сет, той успя да елиминира изключително солидния от основната линия световен №81.

До момента бившият №3 и Синер не се бяха срещали. 19-годишният италианец надигра Стефанос Циципас в предходната фаза, докато българинът се справи без никакви проблеми с Йошихито Нишиока, като му даде само гейм. А в началото надделя над Джалука Магер със 7-5 6-1.

До момента най-доброто представяне на топ тенисиста ни във Вечния град е от 2014, когато на полуфиналите на Мастърса той загуби в две части от Рафаел Надал. Сега ще опита да достигне същата фаза, като следващият му съперник ще е или Юго Умбер, или Денис Шаповалов.