Изиграх слаб мач срещу много качествен опонент- призна Рафаел Надал след загубата от Диего Шварцман. - Но не търся оправдания. Случват се такива неща след дълго отсъствие от корта...Няма как като си пропуснал толкова сервис геймове да победиш. Той игра страхотно, а аз – не!

28-годишният аржентинец хвърли бомбата в четвъртфиналите на „Мастърс“-а в Рим, като елиминира 9-кратния шампион на турнира в 2:6, 5:7. Шварцман летеше по корта, без значение колко безнадеждна бе топката, направи 5 пробива от 9 възможни, а Надал – само два.

Това бе десети мач между двамата, като Диего взе първи успех срещу левичаря от Майорка. Така за място на финала Шварцман ще спори с 21-годишния Денис Шаповалов, отстранил Григор Димитров, пише Труд. Българинът бе надигран след около 2 часа игра – 2:6, 6:3, 2:6.

Любопитното е, че преди турнира Григор и Надал тренираха заедно в школата на Матадора в Испания и отпаднаха в една и съща фаза на надпреварата. И за двамата следващото предизвикателство ще е „Ролан Гарос“ от 27 септември.