Поставената под №12 в схемата на квалификациите на „Ролан Гарос“ Виктория Томова се класира за втория кръг след двусетов успех. Първата ракета на България се справи в Париж с унгарката Лука Рени Яни със 7:5, 6:4 след час и половина игра.

Софиянката започна мача с пробив, който веднага затвърди за 2:0. Яни успя да го върне за 2:2, но Томова моментално направи нов брейк. В седмия гейм тя имаше две възможности за нов пробив, но не успя, а в следваата игра унгарката изравни за 4:4. Виктория за трети път поведе с пробив и след това сервираше за спечелване на частта, но за съжаление допусна рибрейк на 15. Последна нов пробив на българката, която отново сервираше за сета. Този път успя. Томова стигна до сетбол и го реализира след топка в аут на съперничката.

Виктория стартира и следващата част с пробив, който пак беше върнат за 2:2. Тя постигна нов брейк и при 5:4 подаваше за място във втория кръг  Томова поведе с 40:15 и ликува при втория мачбол, когато форхендът на съперничката отлетя в аут, информира БНР.

Българката записа 15 печеливши удари при 20 непредизвикани грешки. Тя вкара 84 процента първи сервис и спечели точно 50 процента от точките при разиграването му.

Така 25-годишната Виктория записа втора победа на „Ролан Гарос“ след успеха през 2018-а срещу Дниела Сегел с 6:1, 6:3. С победата днес Томова си гарантира осем точки за световната ранглиста, където е №133, както и 16 хиляди евро от наградния фонд.

Следващата съперничка на софиянката е мексиканката Рената Сарасуа, която е 178-а в класацията. Другата българка във втори крлъг Елица Костова ще играе срещу румънката Моника Никулеску.