Германската тенис легенда Борис Бекер пледира невинен преди британски корт по обвинения за редица измами, свързани с банкрута му през 2017 година. Ако все пак бъде намерен за виновен, носителят на шест титли от Големия шлем може да бъде осъден на седем години затвор.

52-годишният Бекер, който обяви банкрут през юни 2017 година, е обвинен, че не спазил задълженията за разкриване на информация. Обвиненията срещу него са общо 19, като прокуратурата смята, че той е укрил свои ценни вещи и пари, за да ги запази и след банкрута. След днешното му изслушване, Бекер бе пуснат под гаранция и ще трябва да се яви отново в съда в Лондон на 22 октомври.

През 1985 година Бекер се превърна в най-младия шампион в турнири от Големия шлем, след като спечели Уимбълдън на едва 17-годишна възраст. Впоследствие германецът спечели общо 49 титли в професионалната си кариера, включително шест от Големия шлем, и натрупа 25 милиона долара само от наградни фондове. Той имаше и успешен период като треньор на световния номер 1 Новак Джокович в периода 2014-2016. /БГНЕС