Ракета №1 на България Григор Димитров разнебити с 3:0 гейма 6:4, 7:6(5), 6:1 Андрей Мартин и успя да се класира за третия кръг на "Ролан Гарос".

Българинът бе тотален господар на корта и без проблеми преодоля още един съперник, след като във вторник се справи без проблем и с Грегоар Барер в първия кръг на надпреварата.

В началото Димитров поведе с 40:0 при сервис на съперника, но не успя да пробие. В следващия гейм пък 102-ият в ранглистата Мартин имаше две точки за брейк, но и двата пъти изкарваше топката в аут.

Григор нанесе удар в седмия гейм, когато осъществи пробив при втората си възможност, а след това и затвърди, за да поведе с 4:3. В десетия гейм 29-годишният хасковлия сервираше за спечелване на частта. Димитров първо отрази точка за връщане на брейка, а след това реализира сетбола си, когато словакът изпрати топката в аут.

Българинът допусна пробив за 1:3 в следващата част след слаб сервис гейм. Той съумя да го върне при 3:4, след като форхендът на Мартин отлетя в аут. След това изравни с гейм на нула. Стигна се до тайбрек.

В него размяната на полетата дойде при резултат 3:3 точки. При 6:5 Димитров стигна до сетбол и го реализира незабавно след атрактивно надиграване със словака на мрежата.

Григор отрази точка за пробив в самото начало на третия сет и спечели подаването си. Веднага след това той направи брейк за 2:0. За съжаление Мартин го върна тутакси.

Това амбицира Димитров и той постигна нов пробив за 3:1 след гейм, продължил осем минути. Последва нов пробив на нула и после българинът сервираше за място в третия кръг в Париж. Григор стигна до два мачбола и ликува при втория, когато ретурът на словака излезе в аут.

Следващият му съперник се определя в мача между №9 Денис Шаповалов от Канада и испанеца Роберто Карбайес Баена.