Виктория Азаренка се класира за осминафиналите на Аустрелиън Оупън, след като разби 15-та поставена в схемата Елина Свитолина с 6-0, 6-2 в мач от третия кръг на турнира. Азаренка, която е двукратна шампионка в Мелбърн, демонстрира отличен тенис, за да надиграе категорично своята съперничка.

Тенисистката от Беларус доминираше тотално в първия сет, в който не даде нито един гейм на Свитолина, която успя да спечели едва 10 точки. Азаренка спечели и първите два гейма на втората част, преди украинката да успее да спечели първия си гейм, но до края Вика така и не загуби подаването си, като отрази всички четири възможности за пробив, които се откриха пред Свитолина.

Азаренка завърши двубоя със 17 печеливши удара срещу едва 9 непредизвикани грешки, както и успеваемост 11/12 при излизанията на мрежата. В следващия кръг тя ще срещне чехкинята Барбора Крейчикова, която постигна обрат срещу Елена Остапенко от Латвия. В сблъсъка на шампионки от Ролан Гарос Остапенко взе първия сет с 6-2, но Крейчикова надделя в следващите две части с 6-4, 6-4, за да достигне осминафиналите на четвърти пореден турнир от Големия шлем.

Напред в женската схема продължават още Мария Сакари, Джесика Пегюла, Паула Падоса и Мадисън Кийс. /БГНЕС