34-годишната германка Татяна Мария – най-възрастната тенисистка все още в игра към четвъртия кръг, победи 5-ата поставена Мария Сакари (Гърция) с 6:3, 7:5. За Татяна Мария това е първо участие в четвърти кръг на турнир от Големия шлем в кариерата й.

Намираща се на 103-о място в ранглистата и майка на две деца, тя се върна на корта по-малко от година след раждането на второто си дете. Преди повече от две години тя победи Сорана Кърстя и за нея това беше първата победа над тенисистка от топ 50.

Eлизе Мертенс (Белгия) елиминира шампионката на Уимбълдън от 2018-а година Анджелик Кербер (Германия) с 6:4, 7:5 в третия кръг на тазгодишното издание на турнира. 34-годишната германка Кербер спечели три титли от Големия шлем до момента, а през миналата година на същите кортове на Ол Ингланд Клъб достигна полуфинал. Тази година германката е номер 15 в схемата на турнира.

23-годишната чехкиня Мари Бузкова елиминира Алисън Риск (САЩ), 36-а в ранглистата на УТА, в два сета – 6:2, 6:3. Срещата продължи час и 28 минути, а за чехкинята това е първо участие на такъв етап от Шлема в кариерата. Риск, четвъртфиналистка тук от 2019-а година, стана втората американска жертва на Бузкова след Даниел Колинс в първия кръг.

Французойката Каролин Гарсия се връща в 4-ия кръг на турнира в Лондон за първи път от 2017-а година, след като се справи с 33-ата в ранглистата Чжън Шуай (Китай) със 7:6 (3), 7:6(5).