Дори в ден, когато поведението му на корта беше доста прилично, Ник Кириос не можа да устои да си навлече проблеми и наруши правилата за изцяло бяла екипировка на "Уимбълдън".

27-годишният австралиец вече получи две глоби досега на турнира и може да има още една, след като излезе на корта с червени маратонки след мача си от четвъртия кръг срещу Брендън Накашима на Централния корт в понеделник. Той игра с бели маратонки, но след победата си в пет сета се преобу с червени, а също носеше червена шапка, докато даваше интервюто си на корта.

Попитан защо умишлено е нарушил правилото, според което играчите трябва да носят изцяло бяло на корта, австралиецът даде кратък отговор.

"Защото правя това, което искам", каза цитираният от БТА Кириос, който е на четвъртфиналите за първи път от дебюта си в турнира през 2014 година.

Попитан дали се чувства над правилата, той добави: "Не, не съм над правилата. Просто обичам да нося моите "Nike Jordan". Утре ще обуя едни Triple Whites".

Кириос беше глобен с общо 14 хиляди долара за две нарушения – плюене към фен след победата му в първия кръг и след това за обидни реплики в сблъсъка със Стефанос Циципас в третия кръг.

"Никой друг, дори след "Уимбълдън", наистина не носи Jordans на корта. Обичам да има повече внимание за мен. Всяка публичност е добра реклама, нали?", добави ексцентричният австралиец.

Кириос заяви, че вече се смее на критиките, което според него е знак за това, че е "узрял" като играч.

"Честно казано, не ме интересува. Просто се усмихвам. Толкова е смешно. Смешно е. Събуждам се, чета неща и просто се смея. Никога не забравям неща, които хората може да са казали преди три, четири години, те остават за мен. Имам огромна памет", добави той.

Снимка: БГНЕС