Двукратната шампионката от Откритото първенство на Франция Ига Швьонтек записа най-убедителната си победа в турнира, след като се наложи с 6:0, 6:0 над китайката Синю Ван в среща от третия кръг.

Поставената под номер 1 в схемата полякиня затвори мача за едва 50 минути, като спечели 50 от 67 разигравания в срещата.

В следващия кръг Швьонтек очаква победителката от мача между канадката Бианка Андрееску и украинката Леся Цуренко.

Към четвъртия кръг продължава и финалистката от миналата година Коко Гоф. 19-годишната американка се наложи с 6:7(5), 6:1, 6:1 над 16-годишната рускиня Мира Андреева.

Андреева, която на "Ролан Гарос" дебютира в основната схема на турнирите от Големия шлем, изигра много силен първи сет. В него двете с Гоф си размениха по три пробива, а в тайбрека Адреева показа по-здрави нерви и се наложи със 7:5 точки.

Тук обаче силите на рускинята свършиха и в оставащите два сета тя взе само два гейма, което показа, че към момента американката Гоф разполага с доста повече аргоменти в мачове от подобен мащаб.

За място на четвъртфиналите Гоф ще спори с победителката от срещата между Анна Каролина Шмиедлова от Словакия и Кайла Дей от САЩ.