Люис Хамилтън отново имаше проблеми по време на свободните тренировки преди второто състезание във Формула 1 на пистата „Ред Бул Ринг”, този път за Гран При на Щирия. 

6-кратният световен шампион, който остана 4-и в първия старт, сега даде едва 6-о време, като изостана с повече от 6 десети от победителя и на повече от половин секунда от съотборника си Валтери Ботас. 

От Мерцедес потвърдиха, че Хамилтън не е бил доволен от автомобила си, като по-късно тази вечер от отбора потвърдиха, че колата ще бъде прегледана. Вероятна причина за проблемите е горещото време. 

Иначе Макс Верстапен с Ред Бул даде най-добро време, като изпревари с 0.043 Ботас. Пилотите на Рейсинг Пойнт Серхио Перес и Ланс Строл отново се представиха силно, като завършиха трети и четвърти. Мексиканецът бе на 2 десети от първия, а неговият съотборник на почти 6. Пети остана Карлос Сайнц с Макларън. 

От Ферари пак бяха със сериозно изоставане. Шарл Льоклер даде 9-о време, на повече от секунда зад първия, докато Себастиан Фетел бе чак 16-и на почти 2 секунди.   

Даниел Рикардо с Рено пък катастрофира доста сериозно и разби колата си още в началото и остана без време.