Валтери Ботас подписа нов договор с Мерцедес и остава в тима до края на сезон 2021-а година. 

Той е първият от двамата пилоти на отбора, който прави това, като се очаква да бъде последван и от Люис Хамилтън. 

6-кратният световен шампион обяви преди ГП на Великобритания, че ще състезава във Формула 1 поне още 3 години. В момента той води с 30 точки пред Ботас в класирането след 4 състезания. 

„Много съм щастлив, че ще остана в Мерцедес и през 2021-а година и ще продължим да надграждаме над успехите, които вече имаме заедно. Благодарен съм за подкрепата и доверието от отбора и съм горд, че ще представям този голям тим. Вярвам, че съм в най-добрата си форма, но винаги може и повече. При Мерцедес е същото: те се стремят непрекъснато да се подобряват и винаги искат нови успехи” заяви Ботас. 

Финландецът е в своята 4-а година в отбора, като до момента има 8 победи, но продължава да бъде в сянката на Хамилтън, въпреки очакванията да отправи предизвикателство към него за титлата. 

Така за догодина са потвърдени 10 пилоти. За Ферари ще карат Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, за Макларън Даниел Рикардо и Ландо Норис, за Рено Фернандо Алонсо и Естебан Окон, а за Уилямс Джордж Ръсел и Никола Латифи. Макс Верстапен пък е сигурен за Ред Бул. Неяснота има за Рейсинг Пойнт, Алфа Таури, Алфа Ромео и Хаас.