Гигантът Netflix обяви старт на работата по 8-сериен документален филм за "най-великия пилот, сядал в болид на Формула 1". Така е анонсирана продукцията за живота и трагичната смърт на мита в автомобилния спорт Айртон Сена, който си отиде съвсем млад преди 26 години. Бразилската легенда загина на пистата "Имола", но историите и харизмата около него така и не си отиват, пише corner.dir.bg.

След невероятния успех на филма "Форд срещу Ферари", Netflix отново се потапя в дебрите на моторните спортове, като обещава сериите да са изключително любопитни - с кадри, предоставени от семейството на Айртон и отборите му, както и интервюто с най-близките до него хора.

Преди смъртта да спре кариерата и живота му, Сена навъртя три шампионски титли, 41 победи и 65 първи позиции, като според мнозина още много, много успехи предстояха и в трите категории.

Последните две части от минисериала ще са посветени на трагедията на "Имола", както и на наследството, което бразилският пилот оставя и за спорта в родината си, и за Формула 1. Погребението му е процесия от близо 3 милиона души по улиците на Сао Пауло.

В първите серии ще има непоказвани досега кадри от годините му като пилот в Англия, съвсем млад, когато търси мястото си в спорта.

Не е ясно дали Netflix ще успее да покаже филма до края на 2021 г., като анонсът е, че това е целта. Но като по-вероятно ориентировъчно време на премиерата се счита януари 2022 г.