Халфът Борислав Цонев вече е свободен агент. Юношата на Левски разтрогна договора си с Интер Запрешич по вина на клуба. Цонев изигра силен сезон за хърватския клуб, въпреки че тимът изпадна от елита. Полузащитникът записа 23 мача и четири гола.

Борислав е третият най-фаулиран футболист в местния шампионат. Към полузащитника има интерес от два хърватски клуба. Не е изключено обаче той да се завърне и у нас. От последния му роден тим Берое са се поинтересували от ситуацията около играча.

Именно заралии продадоха Цонев на Интер Запрешич през 2019 година. Той изкара три години под Аязмото, като записа 69 мача и 13 гола. В Берое премина през 2016-а, след като се оказа ненужен на „Герена". Апетити към халфа има и родният му клуб Пирин Благоевград.

Именно от школата на орлетата Боби Цонев преминава в тази на Левски. Зелените са готови да удовлетворят финансовите претенции на играча. До момента Пирин вече си върна куп бивши футболисти като Бодуров, Манолев, Карачанаков, Дюлгеров и др.

Освен ударната селекция клубът от Благоевград прави доста подобрения и по стадион "Христо Ботев", въпреки че той е общински. На съоръжението се поставя ново LED информационно табло за следващия сезон във Втора лига.

До края на месеца се очаква и монтирането на повече от 1000 нови седалки на стадиона. Направени са и куп подобрения в административната сграда. Планира се козирка на сектор А.