Футболният Ботев (Пд) осъществи сериозен трансфер с привличането в състава си на защитника Па Конате. Той сложи подписа си върху контракт, който е с продължителност до месец юни 2023 година.

Конате е роден на 25 април 1994 година в Швеция и играе на позицията ляв защитник. Юноша е на Малмьо, където прави първите си стъпки в професионалния футбол и за 4 години изиграва 56 мача.

През юли 2017 година той е закупен от италианския СПАЛ Ферара, но не успява да се утвърди в състава и и преотстъпван на ФК Синсинати и на ГИФ Сундсвал.

В средата на 2020 година той преминава в Йонкопинг Сьодра, а само два месеца по-късно е привлечен от елитния норвежки Розенборг, за който записва 13 мача и 1 гол. Левият бек е свободен агент от 1 януари тази година.

Па Конате има множество мачове за юношеските и младежки формации на националния отбор на Швеция и дори участва в 3 мача за представителния отбор на Швеция в контроли през 2016 и 2017 година.

В последствие защитникът решава да играе за националния тим на родителите си Гвинея, за който дебютира през октомври 2019 година.