Иво Андреевски е новият президент на Царско село, съобщиха от клуба. До момента той бе изпълнителен директор на клуба, но от началото на седмицата е президент. Той даде интервю пред клубния сайт свързано с организационните промени и целите на отбора.

- Г-н Андреевски, вече сте президент на Царско село. На какво се дължи тази промяна?

- От вчера съм вписан като президент в Търговския регистър. Наложиха се организационни и структурни промени. Хората, които оставаме и ръководим клуба са същите. Това е структурна промяна, която правим за доброто на футболния клуб касаеща първия отбор и работата в детско-юношеската школа.

- Как върви подготовката на отбора?

- Във връзка с пандемичната обстановка трябваше да останем да се готвим в София. Подготовката върви по план. Разговарях с Любо Пенев. Играчите са здрави. Вероятно ще привлечем 1-2 нови попълнения преди старта на шампионата.

- От България или чужбина, в последната година успяхте да направите добри трансфери?

- Ние не делим футболистите на чужденци и българи. Опитваме се да привличаме млади и перспективни играчи, които да развиваме. Съвсем професионално се отнасяме към селекцията в клуба. Внимателно и осторожно. Разчитаме до 1-2 години Царско село да се издържа от продажба на играчи. Имаме един от най-добрите треньори в България, което е цяло богатство в клуба.

- Миналия сезон играхте бараж за оцеляване, а за този какви са целите?

- Тези организационни промени в клуба ги правим във връзка с това, че не приляга на Царско село да се бори за оцеляване. Това го казвам въз основа на спортно-техническата база, която имаме и треньорското ръководство. Имаме една от най-добрите материални бази в България. Любо Пенев е богатство за всеки клуб да го има. Като президент на клуба ще вдигна доста летвата. Ще работим в два аспекта – трябва да формираме и продаваме футболисти, а другото перо е да подобряваме материалната база. Ако продължим да работим правилно може след 2-3 години да погледнем и към Лига Европа.

- След влизането си в елита победихте и ЦСКА, и Левски. Каква е следващата цел?

- Не е самоцел дали ще победим Левски и ЦСКА. Важното е всеки ден, с работата си в клуба, да налагаме марката Царско село, така че другите да се съобразят с нас. Това ще стане с последователна и упорита работа.