Локомотив Пловдив влиза в сгъстен цикъл от мачове. За 9 дни черно-белите ще изиграят 3 мача. Утре смърфовете приемат Етър за първенство. Само два дни по-късно те са домакини на третодивизионния Беласица в осминафинал за Купата на България. Серията завършва с гостуване на ЦСКА на 6 март в шампионата. 

Поради тази причина се очаква старши треньорът на Локо Александър Тунчев да пусне някои от резервите и юношите в срещата с петричани за купата. Специалистът иска да съхрани част от титулярите за тежката визита на "Армията". 

След победата над Лудогорец пред чернобелите се откри възможност да се гони върхът. Затова утре срещу болярите Тунчев ще заложи на титулярите, а в понеделник доста от тях ще бъдат запазени, пише "Тема спорт".

Отделно босът на пловдивчани Христо Крушарски е амбициран неговият тим да победи ЦСКА, който е воден от доскорошния треньор на Локо Бруно Акрапович. Почти сигурно в двубоя с лидера в Югозападната Трета лига шанс като титуляр в атака ще получи синът на Георги Иванов-Гонзо, както и друг от новите тази зима Конър Руан.

Сред 11-те ще са и Николай Николаев, както и младокът Иван Арамазов. Ако бъде уреден в БФС с картотека, в понеделник дебют може да запише и перуанският нападател Паоло Уртадо. Наставникът на смърфовете обяви, че ще използва южноамериканеца на върха на атаката.

За двубоя с Етър утре пред младия наставник има две дилеми - дали Малембана и Илич да са титуляри. Последният бе наказан срещу Лудогорец, а бранителят влезе като резерва.