Етър и Ботев Враца завършиха при нулево равенство в изключително важен и за двата отбора двубой, игран на стадион "Ивайло".

И великотърновци, и врачани се борят за своето място в елита през следващия сезон, а това реми не им помага в преследването на целта.

Отборът на Александър Томаш продължава с добрите изяви и след като постигна победа в предния кръг срещу Берое, днес "виолетовите" също бяха близо до успеха.

Домакините създадоха по-чистите положения, а на два пъти и горната греда им попречи да стигнат до попадение.

От другата страна, Ботев Враца прекъсна негативната си серия от поредни загуби, но това не помага на отбора, воден от Веселин Великов, да "изплува" от опасната зона. Врачани събраха актив от 19 точки и се изравниха със Славия и Монтана.

Великотърновци имат 2 повече и заемат 11-ото място във временното класиране на efbet Лига.


Домакините започнаха по-активно и бяха близо до това да открият резултата още в 6-ата минута. Великотърновци организираха добра атака, при която Кнежевич извади топката към Мезу, а ударът на габонеца от близко разстояние бе отразен от Красимир Костов.

В 19-ата врачани отговориха с опасен изстрел на Христо Златински, който обаче профуча над гредата.

Малко след като измина половин час игра можеше да се стигне до много куриозна ситуация. Пламен Крачунов опита да изчисти топката, но тя рикошира в тялото на Юлиан Ненов и се върна към вратата на "виолетовите". Христо Иванов бе излязъл няколко крачки напред, но за негово щастие кълбото не влетя в мрежата му.

Двата отбора стартираха равностойно след почивката, като 10 минути след началото на второто полувреме Зехиров опита да изненада стража на домакините с удар от далечно разстояние, който обаче не намери целта.

Последваха нови две опасни ситуации от врачани, но опитите им не бяха увенчани с успех. Първо Здравко Илиев пресече голово центриране към Петър Атанасов, а малко след това Христо Иванов отрази изстрел на Валери Домовчийски от наказателното поле.

В 71-ата минута Симеон Мечев стреля техничко от границата на пеналтерията, но за негово нещастие топката се отби в горния стълб и падна точно пред голлинията.

В рамките само на няколко секунди късметът отново покри Ботев Враца, след като Преслав Боруков също нацели напречната греда.

Домакините опитаха да притиснат съперника си до края на срещата, но Красимир Костов запази резултата непроменен и двата отбора трябваше да се задоволят с по една точка.

Домакините опитаха да притиснат съперника си до края на срещата, но Красимир Костов запази резултата непроменен и двата отбора трябваше да се задоволят с по една точка.

Етър – Ботев Враца 0:0

Етър: Иванов, Илиев, Крачунов, Иванов, Хубчев, Кацаров (Чембърс – 84‘), Мечев, Кнежевич (Станев – 56‘), Младенов (Натаниел – 56‘), Боруков, Мезу (Ангелов – 63‘)

Ботев Враца: Костов, Зехиров, Ничев, Миланов, Николов, Н‘Диайе, Златински, Аясс (Колев – 46‘), Ненов (Атанасов – 53‘), Генов, Домовчийски (Бабунски – 88‘)