Футболистите на Славия победиха като гости състава на Етър с 3:0 в среща от 29-ия кръг на Първа лига, в групата за разпределение на местата от 11-ото до 14-ото.

В герой за "белите" се превърна Радослав Кирилов, който отбеляза в 54-ата и в 70-ата минута, а Петер Макрилос направи резултата класически в 81-ата. Успехът отново изведе Славия начело в тази група с 30 точки, пред Ботев /Вр/ 28, Монтана 24 и Етър 22.

През първото полувреме головите положения пред двете врати бяха малко. По-активното начало на домакините им донесе добра възможност в 7-ата минута когато Мезу се възползва от хубаво центриране от дясно, но ударът му с глава мина покрай вратата.

Едва в 31-ата минута дойде следващото по-интересно положение, когато Макрилос от гостите пробва от пряк свободен удар да изненада вратаря на домакините Христо Иванов, но и той не сполучи. В края на полувремето Славия имаше иоще една възможност чрез Емил Стоев, но ударът му от въздуха бе много неточен.

Второто полувреме също започна с доста лежерно темпо, но все пак гостите успяха да изненадат съперника в 54-ата минута. В една от малкото бързи атаки за Славия Ертан Томбак бе изведен по дясното крило, напредна до наказателното поле, центрира по земя към точката за изпълнение на дузпа, Димитър Рангелов пропусна топката, тя се озова в Радослав Кирилов и той с премерен удар под гредата отбеляза за 0:1.

Попадението даде самочувствие на гостите, които заиграха по-добре от изнервения си съперник и постепенно овладяха централната зона на терена. В 70-ата минута падна и втория гол във вратата на Етър, подобно на първия.

Емил Стоев напредна по десния фланг, центрира на далечната греда, там Радослав Кирилов намери топката от въздуха и я прати неспасяемо в горния ляв ъгъл на втарата, пазена от Христо Иванов - изключително красиво попадение.

До края столичани владееха инициативата пред погледа на объркания тим на Етър, като в 79-ата минута Макрилос отблизо уцели гредата и пропусна да направи резултата класически. Все пак това се случи две минути по-късно - Кирилов отправи удар, който срещна гредата, а Макрилос бе оставен непокрит на голлинията и засече в мрежата - 0:3.