"Локомотив" (София) ще направи първа тренировка за новия сезон в понеделник. Заниманието е планирано за 10.30 часа, а половин час по-рано отец ще отслужи водосвет за здраве и успех на стадиона в столичния кв. "Надежда".

В тренировката на "железничарите" ще се включи Стойчо Атанасов, доскорошният играч на "Арда" (Кърджали). Бившият младежки национал не успя да се наложи във финалиста за Купата на България. 

Освен Атанасов, към отбора ще се присъедини и Раел Лолала. Офанзивният играч игра през пролетта в "Нефтохимик" и имаше дейно участие в запазването на професионалния статут на "шейховете".

Вероятно швейцарецът с конгоански корени ще изкара няколкодневни проби. По-рано това лято в "Надежда" си осигуриха и услугите на вратаря Александър Любенов, както и на Христо Иванов от "Септември" (Симитли).

Към треньорския щаб пък се присъединяват Светослав Петров в ролята на асистент, а Йордан Господинов ще бъде треньор на вратарите. 

Новакът в Първа лига продължава да търси централен защитник, вътрешен халф и нападател. От тима почти сигурно си тръгват Педро Ферари, Матеус Дуарте и Светослав Диков.

Голмайсторът засега отказва да преподпише. Тимът на треньора Иван Колев не планира да има подготвителен лагер и ще се подготвя изцяло на клубната база.