"Очакванията ми са за един тежък двубой срещу сериозен противник с традиции в българския футбол и със сериозен импулс от последните дни, който се забеляза в последната среща срещу Локомотив Пловдив", обяви наставникът на ЦСКА 1948 Николай Киров преди двубоя с Левски от осмия кръг на Първа лига.

"Сините" приемат своя съперник на стадион "Георги Аспарухов" в събота от 19:45 часа, след като в предишния мач ЦСКА 1948 записа убедителна победа над Ботев Враца с 5:1, която бе първа за сезона за "червените".

"По най-бързия начин ние гледаме да изкараме от еуфорията нашите състезатели, тъй като преди това доста време са били в коренно различно настроение, но в предстоящия двубой е много по-важно да бъдат концентрирани и дисциплинирани, защото на стадиона като "Герена" това е едно от най-важните неща, за да вземеш положителен резултат".

"Имаше със състезателите както ментална работа, така и доста работа на терен, която продължи и тази седмица, защото независимо от резултата анализите показаха, че сме имали няколко сериозни проблеми в нашия състав. Предстои ни доста работа, която най-вече ще е на терен", коментира Киров.

Той сподели мнението си и за промяната в Левски след завръщането на треньора Станимир Стоилов.

"Сериозен импулс като настроение, тактическа дисциплина, по-различен начин на игра от преди, защото имах възможността с предния си отбор да срещна отбора на Левски - тогава играеше по коренно различен начин. Всеки мач е тактическо надиграване, не знам как ще протече самата среща, но отборът, който е по-концентриран и изпълни задачите, които се поставят от треньорското ръководство, мисля, че ще спечели", каза Киров. /БГНЕС