Етър ще търси продължение на силната си серия в предстоящото домакинство на Спортист (Своге). Мачът е утре от 19:00 ч. на стадион „Ивайло”.

Вече 414 минути „виолетовите” не са допускали гол в официален мач, а в първенството записаха три поредни успеха (общо пет победи и едно реми в последните 6 мача). С вкараните 23 гола нападението на „болярите” пък е най-силното във Втора лига. Тимът е в челната тройка, само на 3 точки от водача Хебър.

Главен съдия на утрешния мач е Стефан Гурков с асистенти Никифор Велков и Станимир Трифонов, четвърти рефер е Петър Кузев, а съдийски наблюдател – Йосиф Ронков от Габрово.

Етърци най-после ще бъдат в почти пълен състав за предстоящото домакинство. Вратарят Анатоли Господинов и опитният нападател Даниел Младенов се включиха в тренировките, след като са възстановени. Изтече и наказанието от един мач на младия защитник Юлиян Райков, а Николай Янков и Кольо Станев влязоха в игра още на гостуването в Пловдив и тренират пълноценно. Извън строя остава само халфът Яни Пехливанов.

„Съперникът този сезон губи у дома, но печели на чужд терен. Но само победата ни интересува, ще излезем пределно мотивирани за нов успех!”, коментира старши треньорът Веселин Великов.

Билетите за мача ще бъдат в продажба от 15:30 ч. във фенмагазина, а от 17:00 ч. отваря и касата пред стадиона. Входовете за мача ще бъдат отворени от 17:30 ч. Феновете на Етър ще се радват отново на фензона преди и след мача, тя стартира следобед и ще продължи и след срещата до 23:00 ч.

“Отборът ни се намира в силна серия и гони утвърждаването си в челната тройка. Подкрепата на феновете обаче е изключително важна за футболистите! Мачът е в удобно време, не се предава по телевизията и има всички условия да бъдете на трибуните и да подкрепите Етър в поредната важна битка. Очакваме ви за масова подкрепа на стадион “Ивайло”, бъдете 12-ия играч на тима и нека заедно отпразнуваме поредната победа!”, призоваха от клуба.