Вотът на футболните делегати на изминалия Конгрес на Българския футболен съюз продължава да се обсъжда от спортната общественост. 

Както е известно, Борислав Михайлов спечели надпреварата срещу Димитър Бербатов с 241 на 230 гласа, като бившият нападател на Манчестър Юнайтед обяви, че ще обжалва изборната победа в съда. След края на сбирката в НДК стана ясно, че трима делегати от регистрираните 483 са се въздържали при гласуването. 

Един от тях е представителят на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов, който се е съобразил с решението на членовете на сдружението на "червените", взето няколко дни преди Конгреса, пише Спортал. Със 70% мнозинство на обсъждането на избора в ЦСКА 1948 се е решило да се прибегне до въздържание - без подкрепа нито за Михайлов, нито за Бербатов. 

Членовете на "червеното" сдружение са били категорични, че бившият вратар на Левски е бил пряк участник в създаването и легитимирането на ЦСКА в сформираната през 2016 г. Първа професионална лига, докато за Берба е надделяло мнението, че е мълчал относно фалита на ЦСКА, клонял към клуба от стадион "Българска армия" и също не заслужавал подкрепа. Потърсихме за коментар изпълнителния директор на ЦСКА 1948.

"Имаше общо решение на членовете на сдружението, с което аз се съобразих на Конгреса. Какво беше то - няма да кажа. Повече няма да коментирам по темата. Мога да кажа, че Конгресът премина при отлична организация. Резултатите са такива, каквито са. Надявам се, че президентът на БФС ще вземе под внимание всичко, което се случи и в българския футбол ще настъпят промени", заяви Добрин Гьонов пред Спортал.