Футболните мачове и спортните събития в България ще могат да се посещават само от фенове, които притежават зелен сертификат. Това стана ясно на извънреден брифинг на здравният министър Стойчо Кацаров. 

Той обяви новите мерки за борбата с разпространението на коронавируса, които влизат в сила от 00.00 часа на 21 октомври. "Въвежда се изискване за зелен сертификат за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини тип мол, магазини над 300 кв. метра, стадиони, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите. Пазарите на открито трябва да спазват всички противоепидемични мерки", обясни Кацаров.

Сертификатите няма да важат единствено за деца под 12-годишна възраст. Така на мачовете в Европа на ЦСКА и Лудогорец ще може да има само фенове със зелени сертификати, което е добра новина за двата клуба, защото до момента присъствието им беше забранено за всички.

В четвъртък от 22.00 часа "червените" приемат Зоря Луганск в среща от групите на Лигата на Конференциите. Двубоят ще се състои на националния стадион "Васил Левски".

В същия ден, но от 19.45 часа в Разград гостува Спортинг Брага в дуел от групите на Лига Европа. ЦСКА и Лудогорец търсят задължителни победи, за да съхранят шансове за класиране напред. След първите два кръга и двата отбора са с по една точка в актива си.

Припомняме, че зелен сертификат означава завършен цикъл на ваксинация, преболедуване на COVID-19 или отрицателен PCR тест до 72 часа, или антигенен тест до 48 часа

Снимка: Lap.bg