Локо София е в напреднали преговори с голмайстора на Първа лига Мартин Камбуров, твърди „Мач Телеграф“. Нападателят си тръгва от Берое през зимата заради напрежението между него и треньора Петър Колев.

Камбуров на няколко пъти даваше да се разбере, че има намерение да приключи с футбола през зимата, но заради офертата от Локо София е готов да остане в играта до лятото.

„Червено-черните“ имат огромни проблеми с централния нападател и белязането на голове. Илия Димитров, който има две попадения, е трайно контузен. Другата "деветка“ – Бухмиди, пък все още не се е разписал.

Надеждите са, че Камбуров може да бъде поне временно решение на проблема. С преминаването си при „червено-черните“ свиленградчанинът ще реши проблема с гостуванията.

В Берое той пропуска визитите на тима и е в отбора само за домакинските срещи. В Локо Камбуров ще има възможност да участва и в гостуванията на отбори като ЦСКА, Левски, Славия, Царско село и ФК ЦСКА 1948.

41-годишният футболист вече имаше един много силен период в Локо София. В 44 мача за „червено-черните“ в първенството той реализира 32 попадения.