Фенове, ръководство и ветерани на Левски почетоха паметта на Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков. Цветя и венци бяха поднесени на гробовете на двете легенди, предаде БГНЕС. Днес се навършват 51 години от трагедията на Витиня, при която загинаха славните футболисти на Левски и Локомотив Сф.

Да се преклонят пред Гунди и Котков дойдоха изпълнителният директор Ивайло Ивков и председателят на УС Даниел Боримиров. Сред легендите, положили цветя на Централните софийски гробища, бяха Кирил Ивков и Войн Войнов. Присъстваха и голям брой привърженици.

Аспарухов и Котков загинаха при катастрофа през 1971 г. край прохода Витиня в Стара планина. Автомобилът „Алфа Ромео“, с двамата легендарни футболисти, се удря в камион, излизащ на платното без предимство от второстепенен пресечен път. На погребението им присъстват към 150 хиляди души – повече, отколкото в организирани от режима подобни мероприятия – като това на Георги Димитров.

Освен това то съвпада по време и напълно засенчва пропагандираното от властите символично погребение на трима загинали съветски космонавти. Масовото посещение на погребението на Аспарухов и Котков поражда опасения в правителството и довежда до отстраняването на присъствалия именно на него вътрешен министър Ангел Солаков.

Георги Аспарухов Рангелов, известен още като Гунди, играе като централен нападател. Той е заслужил майстор на спорта и носител на сребърен „Народен орден на труда“ през 1965 г. През 1999 г. Гунди е обявен посмъртно за Най-добър футболист на България за 20-и век, а на 21 май, 2014 година, с указ на президента Росен Плевнелиев, е награден посмъртно с орден „Стара планина“ първа степен за изключително големите му заслуги в областта на спорта. Стадионът на ПФК Левски е кръстен в негова чест. В непосредствена близост е издигнат бюст-паметник на легендарния футболист.

Никола Котков една от легендите на Локомотив София, където играе 12 сезона. След това за кратко е част от ЖСК Славия преди да премине в Левски през 1969 г. Записва общо 322 мача в А група, в които бележи 163 гола. Футболист №1 на България за 1964 г. В периода между 1962 и 1968 г. изиграва 26 двубоя и бележи 12 гола за националния отбор на България. Участник на Световното първенство в Англия'66.