Вечните съперници Левски и ЦСКА ще представят официалното отборите си за новия сезон в Първа лига в две контролни срещи във вторник, 5 юли. Първо „сините“ приемат Етър на стадион „Георги Аспарухов“ от 19:00 часа, а час по-късно „армейците“ са домакини на Спортист Своге на стадион „Българска армия“.

До момента летните подготовки на двата столични гранда се различават помежду си като представяне и резултати в тях.

Левски на Станимир Стоилов, въпреки някои критики от старши треньора, спечели три от четирите си проверки, съответно срещу Пирин Благоевград, Академия Пандев и Локомотив София – единственото равенство беше срещу Септември в първата контрола.

ЦСКА допусна много попадения по време на лагера в Австрия, както и някои тежки поражения, включително от германския Гройтер Фюрт с 1:4 и от румънския Сепси с 0:4.

В добавка, отборът инкасира три гола от четвъртодивизионния местен тим Кематен, като все пак се поздрави с победа след 5:3. Проверката с РБ Залцбург бе загубена с 1:2, след като бе прекратена в 70-та минута заради инцидент с припаднал човек край страничната линия. Контролата с унгарския гранд Ференцварош пък не се състоя.

Левски гостува на ЦСКА 1948 в първия си мач от новия сезон в първенството, като срещата е насрочена за 9 юли, събота, от 21:00 часа на стадиона в Бистрица. Ден по-късно, в същия час, ЦСКА приема Арда на „Армията“.