Левски и ЦСКА ще се опитат да се класират за плейофите за влизане в групите на турнира Лига на конференциите.

„Сините“ излизат срещу малтийския Хамрун Спартанс в мач-реванш от трети предварителен кръг тази вечер от 21:00 часа българско време на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата, докато 45 минути по-късно започва реваншът на ЦСКА с ирландския Сейнт Патрикс в дома на Шамрок Роувърс.

Левски спечели с късен гол дълбоко в добавеното време първия мач на Националния стадион в Малта. Негов автор бе Филип Кръстев, който по-рано в срещата пропусна дузпа.

Треньорът на носителя на Купата на България Станимир Стоилов бе категоричен, отборът трябва да излезе с нагласата за победа, в противен случай при мисъл за отбраняване на крехкия аванс, това може да бъде фатално за негови тим.

„Моето желание е винаги да атакуваме и да играем за победа. Крехък отбор сме, трябва да бъдем внимателни с очакванията. Трябва да играем за победа от първата минута, в противен случай ако излезем с нагласа да се защитаваме, това може да се окаже фатално за нас“, коментира той.

ЦСКА, от своя страна, има да наваксва гол пасив срещу Сейнт Патрикс, след като допусна изненадващо минимално поражение с 0:1 на Националния стадион „Васил Левски“ преди седмица. „Червените“ изиграха лош мач, в който бяха сразени след индивидуалната грешка на Асен Дончев, но наставникът Саша Илич е оптимист, че „армейците“ могат да се поправят днес.

„Загубата от Сейнт Патрикс беше много тежка за нас, но хубавото е, че можем да се поправим още в четвъртък. Надявам се, че ще ги елиминираме. Тази една седмица с отбора беше много важна за нас - да възстановим някои футболисти и да се подготвим още по-добре за реванша. Най-важният урок след първия мач е, че ако не влезем в двубоя по начина, по който искаме, после търпим определени последствия. Мога със сигурност да твърдя, че имаме много по-голяма класа от това, което показахме миналия четвъртък, и че имаме потенциал да отстраним Сейнт Патрикс“, сподели треньорът на „червените“.

Ако елиминират Сейнт Патрикс, „армейците“ ще играят с един измежду датския Брьондби и Базел в плейофа за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите, като Брьондби взе минимален аванс с 1:0 след първия двубой, докато Левски чака загубилия от двойката между АЕК Ларнака и Партизан Белград, където кипърците водят с 2:1 след първата среща.