Крилото на Лудогорец и на националния отбор на България Кирил Десподов остана разочарован повече от получения жълт картон в края на срещата с Жалгирис, отколкото от собствените си пропуски пред вратата. Жълтият картон носи наказание на футболист номер 1 на България за миналата година и той няма да вземе участие в реванша.

"Особено през първото полувреме сме доволни от играта. За пропуските ще кажа – просто малшанс пред гола, но има такива дни. Просто топката не иска и не иска да влезе във вратата. Не сме загубили, позитивен резултате това за нас, чакаме следващият мач".

Попитан дали не е загубил увереност от толкова много пропуски, Десподов отговори отрицателно.

"Не съм загубил увереност. При първата ситуация, в която от един метър гредата, взех друго решение. Имаш част от секундата, за да прецениш какво да правиш. Аз реших малко да я вдигна топката, защото имаше опасност вратаря да легне на шпагат и да я отклони. Но просто аз не я насочих както трябва. Но който не излиза на положения, той не пропуска.

Относно предположението му за реванша, роденият в Кресна бързак отговори: Ще бъде много тежък мач. Аз съм играл там и знам, че теренът е различен изкуствен. Много бързо върви топката. Но аз съм сигурен, че ще отстраним Жалгирис и ще влезем в групите на Лига Европа.

Относно моя жълт картон, който получих – не съм загубил концентрация. Опитах се да спра атака на центъра на терена. Аз самият не смятам, че това е картон. Даже се извиних на момчето и попитах съдията защо ме санкционира. Не беше бърза контраатака. Но ние няма да се успокоим, докато не отстраним този отбор.

Десподов също трябваше да говори за качествата на Иван Йорданов, който едва след осем мача за първия отбор на Лудогорец вече е сочен едва ли не като бъдещ национал.

Иван Йорданов тренира и играе много добре. Заслужава този шанс, така че нека продължава да работи и да се раздава. Ще се разчита на него. Ще бъде полезен в националния отбор, обясни Десподов.