Бирсент Карагарен бе избран от спортните журналисти за Футболист №1 на Пловдив за 2022 година. Бившият ас на Локомотив (Пд) и настоящ играч на ЦСКА 1948 спечели отличието със солидна разлика.

30-годишният национал събра 75 точки, цели 43 точки повече от нападателя на Ботев Антоан Бароан. Френският голмайстор остана втори в класацията с 32 точки.

Третото място заслужи нидерландският ас "канарчетата" Елвис Ману, събрал 26 точки. На четвъртото място се нареди защитникът на Ботев Виктор Генев, който е със 17 точки.

Любопитно е, че едва на петото място с 14 точки, остана капитанът на Локомотив, трикратен и миналогодишен победител в анкетата – Димитър Илиев. Съотборникът му – хърватският титулярен вратар Динко Хоркаш, зае шестата позиция, като събра 9 точки, с една повече от капитана на Ботев Тодор Неделев, който се нареди на седмото място.

По-нататък в класацията са младежкият национал на Ботев Атанас Чернев с 6 точки, звездата на Марица Валери Домовчийски – с 5 точки, Мартин Паскалев – с 3 точки, Ивайло Димитров и Георги Аргилашки с по 1 точка.

36 спортни журналисти от 25 медии, гласуваха тази година в шестото поредно издание на анкетата „Футболист №1 на Пловдив“, като лично дадоха своя вот за призьорите.