Националният отбор е на прав път, а Младен Кръстаич трябва да получи необходимото време да работи. Това заяви техническият директор на БФС Георги Иванов пред БНТ след поражението от Черна гора с 0:1 на старта на евроквалификациите.

Според Иванов подмладяването на тима е подходящ метод да бъдат постигнати положителни резултати. Загубата в петък не бива да сваля доверието към Кръстаич, убеден е Иванов.

„Няма напрежение към Кръстаич. Ние знаем, че когато нещо почва да се изгражда, това е труден процес и няма как да стане за месец или два. Знаем, че пътят е труден, има много тръни по него, но знаем къде е бъдещето. Не можем да очакваме от тези млади футболисти без опит да побеждават всеки мач“, заяви Гонзо.

Липсата на свежи идеи пречи на развитието на футбола ни, добави техническият директор на БФС.

„Стоим си на едно място и вървим назад. Дълги години това е правено. Не са поемани рискове и може би за това сме в тази ситуация. Всичко в живота е причина и следствие“, добави той.

Иванов критикува метода на работа в клубовете.

„Големият проблем е, че прекалено много чужденци играят в българското първенство, не се дава възможност на младите играчи да изпъкват и да се развиват. Школите не работят по най-добрия начин, за да изкарват футболисти. От лидера в класирането ЦСКА нямало нито един футболист в националния отбор… Там от 11 човека, 10 са чужденци“, категоричен е бившият футболист.

Гневът на привържениците понякога е обоснован, смята бившият нападател.

„Примерно за мачовете със Северна Македония и Гибралтар и аз щях да псувам националния отбор. Нормално, когато отборът не играе добре и губи“, каза Иванов.