Отборът на Арда Кърджали постигна разгромна победа с 3:1 при визитата си на Локомотив София в двубой от третия плейофен кръг на Първа лига.

„Светлосините“ откриха резултата на стадион „Локомотив“ в шестата минута, когато Иван Тилев центрира от непряк свободен удар в половината на столичните „железничари“, пращайки топката на границата на вратарското поле, където непокритият Алекс Петков скочи във въздуха и с глава прати кълбото в далечния долен ляв ъгъл на вратаря Бубакар Гайе.

Арда удвои преднината си в 37-ата минута след скоростна контраатака. Преслав Боруков бе изведен отдясно в половината на домакините, нападателят на кърджалийци нахлу в пеналтерията на Локомотив София, финтира противников бранител и пусна успореден пас по земя към връхлитащият Светослав Ковачев, който с техничен изстрел по земя прати топката в долния десен ъгъл на стража Гайе.

„Червено-черните“ намалиха изоставането си десетина минути след началото на втората част, когато Антонио Вутов центрира от ъглов удар в наказателното поле на гостите, където Алан Диас засече с глава, разписвайки се в близкия десен ъгъл на вратаря Анатолий Господинов.

Точка на спора сложи Ласана Н‘Диайе с попадение в добавеното време на срещата.

В класирането съставът на Александър Тунчев събра актив от 52 точки и се доближи на два пункта зад седмия Славия, който по-късно приема Ботев Пловдив. Локомотив София пък заема деветата позиция в класирането с 42 точки от 33 изиграни срещи.